OSTEOPAAT & ZWANGER

Osteopathie tijdens zwangerschap

osteopathie tijdens zwangerschap

Osteopaat & Zwanger:

Voor, tijdens en na je zwangerschap

OSTEOPATHIE tijdens ZWANGERSCHAP

Osteopathie tijdens zwangerschap is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Maar: tijdens de zwangerschap verandert er in korte tijd veel in je lichaam, op mechanisch, hormonaal en emotioneel vlak.

Alle bindweefsels, en met name die in het bekken en de buik, worden veel elastischer onder invloed van hormonen. Dat kan meer belasting voor het weefsel geven. Zenuwen kunnen daardoor meer worden belast en dit kan klachten veroorzaken in rug en benen. Hier is op een doeltreffende en zachte manier wat aan te doen met osteopathie.

Ook krijgen sommige organen een andere plek in je buik. Als dit soepel verloopt, maken de organen ruimte voor je baby. Als dit stroever gaat kan het zijn dat je meer ‘naar voren’ draagt. Osteopathie kan je organen weer soepel hun nieuwe plek laten innemen en jou en je kindje meer comfort geven. Ook kan ik kijken of je meer beweeglijkheid nodig hebt in je bewegingsapparaat, zoals je nek of je bovenrug, om je daar meer comfort te geven.

Ook na de zwangerschap kun je bij mij terecht om je lichaam weer in balans te laten ‘ontzwangeren’. Ik let dan vooral op eventuele bewegingsbeperkingen in het lichaam die kunnen leiden tot veranderde of verminderde functie van hormoonorganen (eierstokken, hypofyse, schildklier, bijnieren, darmen, enz). Dit kan belangrijk zijn voor het op gang komen van de melkproductie en bijvoorbeeld voor het emotionele welbevinden van jou als nieuwe moeder.

Osteopathie is een waardevolle en veilige manier om je te begeleiden in je zwangerschap. Ik behandel alleen het lichaam van de moeder, dus het ‘huis’ van de baby, niet de baby zelf (tijdens de zwangerschap althans).

Wil je weten wat ik voor een baby kan betekenen, klik dan hier.

 

osteopathie tijdens zwangerschap

Zwanger worden lukt niet

Bij een onvervulde kinderwens kan ik het lichaam van de vrouw ontspannen waardoor de kans op een zwangerschap wordt vergroot. Door bijvoorbeeld verminderde doorbloeding en verminderde beweeglijkheid van de bekkenorganen (baarmoeder, eierstokken en eileiders) is de kans op een zwangerschap minder groot. Als ik die organen in een behandeling mobiliseer en de doorbloeding verbeter, kan de kans op een spontane zwangerschap groter worden.

Osteopathie heeft ook invloed op de hele hormonale balans.

Ook voor als je met hormoonbehandelingen en met IVF bezig bent, is de vrijheid en de doorstroming van onderbuik, bekken en de organen daarin van groot belang.

De osteopaat zorgt voor een zo optimaal mogelijk klimaat voor een zwangerschap.

Pre- en postnatale klachten die ik vaak zie in mijn praktijk

\

Harde buiken

\

Pijn in rug

\

Bekkenklachten

\

Uitstraling in bil/been

\

Incontinentieklachten

\

Misselijkheid

\

Veneuze stagnatie in bekken

\

Onvervulde kinderwens

\

Rond IVF

\

Littekens na keizersnede

\

Littekens na vaginale bevalling

\

Postnatale depressie

\

Stuitpijn

Wil je meer vrijheid in je lichaam ervaren?

Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 7 recensies
×
js_loader