OSTEOPATHIE

werkwijze

Ervaar weer vrijheid in je lichaam

Als we tot het maken van een afspraak zijn gekomen, stuur ik je een email, met daarin de bevestiging van de afspraak en een link naar een goed beveiligd, online intakeformulier.

Hierin staan vragen over onder andere je klachten, je persoonljike gegevens en je (medische) voorgeschiedenis. Als het je baby betreft, dan zal ik in het formulier ook vragen naar de zwangerschap en de bevalling.

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult bespreken we de informatie in het formulier en vindt het osteopathisch onderzoek plaats door middel van zachte handgrepen. Tijdens het onderzoek worden alle drie de bewegingssystemen doorlopen.

Na het onderzoek bespreek ik de gevonden dysfuncties met je. Uit de resultaten van het onderzoek stel ik een behandelplan aan je voor. Als je het daarmee eens bent, starten we in het eerste consult ook al met de behandeling.

Een consult duurt een uur. 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het totaal aantal behandelingen verschilt uiteraard per persoon, maar gemiddeld zijn er 3 tot 6 behandelingen nodig om de klacht te minimaliseren of te verhelpen. Bij baby’s zijn er vaak maar 1 tot 3 behandelingen nodig, afhankelijk van de klachten.

Het klachtenverloop bespreken we iedere keer aan het begin van een nieuwe afspraak en we besluiten per keer hoe en of we verder gaan.

De afstand tussen de eerste paar behandelingen is ongeveer 2 tot 4 weken, omdat het lichaam tijd nodig heeft om zich aan te passen aan de nieuwe situatie. Bij baby’s is de behandelfrequentie daarentegen gemiddeld 1x per week. Naarmate je klachten afnemen, zal ook de frequentie van de behandelingen afnemen. Als de pijn is afgenomen dan kan de osteopathische behandeling ook een preventieve werking hebben.  

Na de behandeling

Iedereen reageert op weer anders op een behandeling. Vaak is er een gevoel van grote ontspanning, die zelfs soms wat wiebelig aan kan voelen (wat overigens heel normaal is). Ook warmte, kou, het loskomen van emoties of meer vermoeidheid kunnen waargenomen worden, maar juist ook een gevoel van balans en rust.

Er kan direct een afname van klachten zijn, maar soms ook een periode van meer klachten. Dit is een normaal verschijnsel. Uiteraard is het einddoel van de behandeling dat de klachten sterk zijn afgenomen of zijn verdwenen.

Het is altijd, maar zeker na een behandeling, aan te raden water te drinken. Je kunt gerust 1,5 liter water per dag drinken.

Ik kom bij Maaike om weer even met twee voeten op de grond te komen, omdat ik veel in mijn hoofd zit en minder in mijn lijf. Tijdens de behandeling laat de spanning diep in mijn nek en buik los. Als het afgelopen is, dan is mijn lijf er weer en heeft mijn hoofd een beetje rust. Ben weer down to Earth.

Lonneke Hendriks (41)

Wil je meer vrijheid in je lichaam ervaren?

Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 7 recensies
×
js_loader