HALLO

ik ben Maaike Jenniskens

Osteopaat in Nijmegen

Van oorsprong ben ik fysiotherapeut, maar op een gegeven moment zocht ik naar een manier om naar de dieperliggende oorzaak van de klacht te komen. Ik wilde dat mijn behandelingen nut hadden voor de lange duur en niet alleen maar op korte termijn.
Met osteopathie heb ik dat gevonden, en meer.

Vertrouwen

Osteopathie bekijkt leven en gezondheid vanuit een breed perspectief, waarin alles samenhangt. Tijdens de opleiding al, gaf osteopathie mij antwoorden op vragen die al heel lang in mij leefden. Ik heb er leren vertrouwen in mijn kennis, mijn handen èn mijn nieuwsgierigheid.

Nieuwgierigheid die de impuls vormt om in elke behandeling weer op een unieke manier het zelfgenezende proces op gang te brengen.

De vele ervaringen die ik de afgelopen jaren met cliënten heb opgedaan dragen ook bij aan het groeiende vertrouwen natuurlijk. Ik geniet ervan hoe er altijd weer nieuwe antwoorden opborrelen. Het raakt mij diep in mijn hart om er getuige van te mogen zijn hoe de gezondheid zich voor mijn ogen, in mijn handen, ontvouwt.

Aanwezig

Nog een reden waarom osteopathie zo goed bij me past is dat het me stimuleert om goed voor mezelf te zorgen. Helpen zit letterlijk in mijn bloed: ik kom uit een gezin van verpleegkundigen. Om een behandeling als osteopathie goed te kunnen uitvoeren is het belangrijk dat ik ook kan rusten in mezelf. Mijn lichaam is mijn instrument. Na een dag werken ben ik voldaan en zit ik nog vol energie.

Mijn passie voor het behandelen van baby’s

Al sinds mijn werk als fysiotherapeut is het mijn tweede natuur om baby’s te behandelen. De nonverbale, intuïtieve communicatie met kinderen gaat mij makkelijk af. Ik vind het erg leuk om te doen en ik heb ook al veel tevreden en ontspannen baby’s (en ouders) na 1 of 2 behandelingen bij mij de deur uit zien gaan.

Ik interesseerde me al vroeg in voorkeurshoudingen bij baby’s. Op dat onderwerp ben ik in de fysiotherapie en in de osteopathie afgestudeerd. Ik heb ook veel nascholing gedaan op het gebied van kinderosteopathie.

Mijn opleidingen en werkervaring

 

\

2019 nascholing Kinderosteopathie deel 1, volgens Frank De Bakker, in Centrum voor osteopathie, Antwerpen, België

\

2018 nascholing Viscerale osteopathie, Valeria Ferreira, van Centrum voor osteopathie, Antwerpen, België

\

2017 nascholing Pelvis Minor bij de vrouw, door Rob Muts, van College Sutherland, Amsterdam

\

2015-2017 nascholing 5 modules EVOST, door Max Girardin en J.P. Höppner, Maaseik, België

\

2015 nascholing Voedingsleer en osteopathie, door Evelyn Keyser, College Sutherland, Amsterdam

\

2011 nascholing Kinderostepathie van College Sutherland

\

2011-heden nascholing 8 modules Biodynamische osteopathie volgens James Jealeous, van Tom Shaver, Bregenz, Oostenrijk

\

2011-2013 nascholing Osteopathie in de pediatrie, Eva Möckl & Noori Mitha, Hamburg, Duitsland

\

2010 Thesis goedgekeurd, Diploma Osteopathie behaald.

\

2009-heden werkervaring in de osteopathie in mijn eigen praktijk in Nijmegen

\

2003-2009 Osteopathie-opleiding, College Sutherland, Amsterdam, afgerond

\

1999-2010 werkervaring in de fysiotherapie, grotendeels in Kamp-Lintfort, Duitsland

\

2000-2002 nascholing fysio, NDT(bobath)opleiding kinderen, Els Geerdink en Renée Lenaerts, en voor volwassenen, Blixembosch, Eindhoven

\

1995-1999 Fysiotherapie-opleiding Amsterdam, afgerond

Autonomie ∞ verbinding

Naast dat ik me blijvend laat bijscholen in de osteopathie, ben ik ook geïnteresseerd in opleidingen over meditatie en zelfontplooiing. Ik ben regelmatig te vinden op retraites in binnen- en buitenland om te leren over de essentie van de mens, over mezelf en waarom ik doe wat ik doe. Deze cursussen zijn een spiegel voor mij, om me bewust te maken over waar ik stroom en waar ik vastloop. Om me tools te geven mezelf steeds meer te bevrijden en me letterlijk meer ademruimte te geven.

Deze interesses en scholing deel ik met mijn lieve partner Hans-Christiaan (www.deheilbron.nl). Ik hou ervan om me bewust met hem te verbinden en met de wereld om ons heen.

Samen zijn we trotse ouders van onze dochter Hazel.

 

Wil je meer vrijheid in je lichaam ervaren?

Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 8 recensies
×
js_loader