WAT DOET EEN OSTEOPAAT BIJ VOLWASSENEN

Natuurlijk

Veel mensen leven in het dagelijks leven met klachten die bijna ‘gewoon’ zijn geworden maar toch een sterke stoorzender kunnen zijn. Er zijn natuurlijk altijd pijnbestrijdende middelen om de klachten wat draaglijker te maken, maar zou je niet liever blijvend van je klachten af zijn op een natuurlijke manier?

Wat doet een osteopaat bij volwassenen

Met mijn osteopathische behandeling en uitvoerige kennis van het lichaam kijk ik op een andere manier naar jouw klachten. Als osteopaat voel ik of er een beperking in de beweeglijkheid van weefsels in het lichaam is. Ik onderzoek de conditie en de veerkracht van de botten, de organen en het bindweefsel om te zien of deze ontspannen zijn of onder stress staan. Met vooral zachte en subtiele handgrepen help ik de beweeglijkheid te verbeteren en zo jouw zelfgenezend vermogen te bevorderen.

Veel mensen proberen osteopathie pas als laatste redmiddel en hebben spijt dat ze de osteopaat pas zo laat hebben ingeschakeld, omdat ze erg veel baat blijken te hebben bij de behandeling.

Wat doet een osteopaat bij volwassenen. Voorbeelden.

 

Hoofdpijn, gewrichtsklachten, reuma, eczeem of vermoeidheid
Als het lichaam (bijvoorbeeld de lever) niet geheel vrij is van bewegen dan kunnen afvalstoffen zich gaan ophopen in het lichaam. Dit kan de oorzaak zijn van de diverse bovengenoemde klachten. Door de verbindingen van bijvoorbeeld de maag en de darmen naar de lever, of de lever zelf, weer vrij te maken, kunnen de afvalstoffen zich makkelijker uit het lichaam verwijderen.

Dit kan overigens ook bij kinderen voorkomen.

Rugklachten en RSI
Deze kunnen natuurlijk worden verergerd door werkomstandigheden, waarbij een herhaaldelijke beweging teveel belasting geeft op het bot- bind- en/of spierweefsel. Maar vaak ligt hier al een andere oorzaak aan ten grondslag, namelijk een verminderde elasticiteit van het bindweefsel, bijvoorbeeld het bindweefsel om je ruggenmerg heen (dura mater). Middels osteopathie kan die basisconditie van het bindweefsel worden hersteld en kan je je werk weer uitvoeren zoals je gewend bent.

Ook kan het zijn dat problemen in het maag-darm systeem klachten in de rug veroorzaken. Een uitspraak die wel eens gedaan wordt in de osteopathie is dat 80% van alle rugklachten uit de buik komt. Mijn ervaring is ook dat het behandelen van de buikorganen een dankbare behandeling is, en dat klachten elders in het lichaam vaak afnemen of verdwijnen.

Prikkelbare darm syndroom
De bewegingen van de organen gebeuren op een onbewust niveau. We kunnen ze niet bewust sturen. Ongemerkt bewegen ze heel erg veel. Bijvoorbeeld: de nieren leggen 600 meter per dag af. het hart pompt 100.000 keer per dag bloed door je lichaam. De peristaltiek van de darmen gaat ook constant door, de hele dag. Als het onbewuste zenuwstelsel niet goed functioneert door een verstoord evenwicht in het lichaam, dan kunnen de (kring)spieren in de darmen en de maag daardoor ontregeld raken. Dit kan de passage van het eten in de weg staan of er kan zich lucht ophopen op 1 plek waardoor de darmwand uitrekt. Dit kan erg vervelend en zelfs pijnlijk aanvoelen en buikkrampen veroorzaken. Middels osteopathie kan ik dat evenwicht weer herstellen en kan ik de vele spieren in het maag-darmstelsel weer ontspannen, waardoor de buikklachten weer kunnen afnemen.

Een andere oorzaak van buikklachten kan de voeding zijn. Bepaalde combinaties van voedingsstoffen (bijvoorbeeld fruit en koolhydraten) kunnen een ophoping van lucht veroorzaken in de darmen en daardoor kan men een opgeblazen gevoel ervaren. Door een voedingsanalyse en de juiste tips kan ik de osteopathische behandeling zeer goed ondersteunen. Voor de darmflora, voor een betere doorstroming van het lichaam en voor de ondersteuning van de behandeling is het aan te raden ongeveer 1,5 liter water te drinken per dag.

(Pas na osteopathisch onderzoek is duidelijk in welke mate ik kan helpen en hoe de aard van de behandeling zal zijn. Iedere behandeling is uniek. Iedere klacht heeft zijn eigen unieke oorzaak-gevolg relatie. Toch heb ik wat voorbeelden van behandelingen gegeven, zodat je een beeld krijgt ervan.)

Met welke klachten kun je bij mij terecht

(De onderstaande lijst is niet volledig, maar geeft een mogelijke indicatie aan voor osteopathie voor volwassenen)

\

(Chronische) vermoeidheid

\

Burnout

\

Hernia

\

Andere rugklachten

\

Uitstralende pijn in armen of benen

\

Stijfheid

\

(Spannings)hoofdpijn

\

Concentratieproblemen

\

Veel in je hoofd zitten

\

Migraine

\

Whiplash

\

Pijn na val op hoofd

\

Stuitpijn (na val of bevalling)

\

Hyperventilatie

\

Klachten na (buik)operaties

\

Littekens en verklevingen

\

Posttraumatische klachten

\

Astma

\

Hartkloppingen

\

Maagklachten, maagzuur

\

Obstipatie, diarree

\

Prikkelbare darm syndroom

\

Spastisch colon

\

Ziekte van Crohn

\

Collitis ulcerosa

\

Andere spijsverteringsproblemen

\

Menstruatieklachten

\

Bekkeninstabiliteit

\

Overgangsklachten

\

Blaasontsteking

\

Incontinentieproblemen

\

Slaapproblemen

\

Verstuikingen

\

Angst

\

Middenoorontsteking

\

Bijholte ontstekingen

\

Oorsuizen

\

Duizeligheid

\

Heupklachten

\

Restless legs

\

Nek- en schouder klachten

\

Tennisarm

\

RSI-klachten (heet nu CANS)

\

Frozen shoulder

\

Carpaal tunnelsyndroom

\

Sportblessures

\

Autisme (spectrum stoornis)

\

Rond zwangerschap

\

Onvervulde kinderwens

\

Een scala aan klachten die waarvan vaak wordt gezegd: “Daar moet u mee leren leven”

Deze lijsten met klachten zijn uiteraard nooit compleet. Als je een klacht hebt die er niet bij staat, en je twijfelt of ik wat voor je zou kunnen betekenen, neem dan contact met mij op.

Na jaren regelmatig een bezoek te hebben gebracht aan de fysiotherapeut merkte ik geen verbetering aan nek en schouders en besloot een osteopaat te raadplegen. Dat werd Maaike, wat een verademing! Na vaak pijnlijke behandelingen bij de fysio nu een relaxbehandeling, althans zo heb ik het ervaren, met zachte hand. De uitwerking merkte ik na enkele dagen. Na een aantal behandelingen bleef de pijn weg, ik ga nu 4x per jaar als een soort van onderhoud.

Écht een aanrader! Een cadeautje voor jezelf !

Saskia v. L. (50)

Wil je meer vrijheid in je lichaam ervaren?

Google-Beoordeling
4.9
Gebaseerd op 8 recensies
×
js_loader